Over vrijwilligers en vrijwilligerswerk

Bij Humanitas in Rotterdam zijn vele honderden vrijwilligers actief. Zij zijn actief binnen de ouderenzorg en op het terrein van welzijn en hulpverlening. Vrijwilligers vormen dus een belangrijk onderdeel. Ook werken mantelzorgers en andere relaties spontaan een handje mee. Want niet alleen de cliënt, maar heel zijn netwerk is immers belangrijk. Met elkaar moeten we zorgen voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dat is niet alleen voor iedereen een prettige afwisseling in het dagelijkse leven, maar versterkt ook de eigenwaarde. Bezig zijn met zaken die je leuk vindt, werken met je handen, creatief zijn, wandelen in de natuur, koffie drinken met een goede bekende. Kortom: eigenlijk gewone dingen die het leven aangenaam maken, maar zonder de inzet van velen vaak niet mogelijk zijn.Iedereen hoort er bij Humanitas helemaal bij: vrijwilligers, mantelzorgers en professionals.

Zoals gezegd, niet alleen voor ouderen, maar ook op het terrein van welzijn en hulpverlening werkt Humanitas met gemotiveerde, sociaal ingestelde vrijwilligers, die onmisbaar zijn bij hulpverlening aan mensen die om de een of andere reden, vaak buiten hun schuld, maatschappelijk in de knel zijn gekomen.

Vrijwilligers kunnen bij Humanitas kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod van werkzaamheden. Heeft u interesse, stuur een mail naar ikwilhelpen@stichtinghumanitas.nl